Cave restaurant in Valencia

0
103

A new restaurant, Living Bakkali, has opened in Valencia, with a bright, organic interior designed by Spanish studio Masquespacio. Designers have tried to recreate the iconic elements of Middle Eastern architecture: fluid built-in benches and partitions, rounded openings and a warm palette of terracotta and pink hues.

Photo: Sebastian Erras

Photo: Sebastian Erras

The cozy interior with soft lighting and rough walls turned out to look like a cave: the space is divided into small halls by partitions smoothly flowing into low built-in benches, and the tables near the windows are hidden in arched alcoves. To make the architecture of the restaurant resemble the oriental one, the authors built a real labyrinth of microcement with smoothed corners and decorative windows of various shapes. At the back of the room is a private dining room accessed by a narrow corridor framed by illuminated curtains.

Photo: Sebastian Erras

Photo: Sebastian Erras

The resemblance to the adobe Arab house is also emphasized by the cream plaster, which is applied to the walls, ceilings and built-in structures. To complement it, the designers of Masquespacio, known for their love of bright colors, chose a rich terracotta shade for the upholstery of cushions and armchairs. Pale pink accent walls soften the contrast. The smooth lines and warm tones of the brown spectrum evoke not only the architecture of Middle Eastern cities, but also the plastic sand dunes of the desert surrounding them.

Photo: Sebastian Erras

Photo: Sebastian Erras

READ:  Dark loft in Kiev, Ukraine, by Victoria Gacko

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here